De voordelen van een robot belijner

Een sportveld heeft lijnen nodig om erop te kunnen sporten. Deze lijnen, waarmee je het veld afbakent en een sport volgens de regels kunt spelen, kun je op verschillende manieren aanbrengen. Je kunt de lijnen op het sportveld laten spuiten met een markeerwagen, rollen met een kalkwagen of kiezen voor robot belijning, waarbij een robot zelfstandig via GPS voor je aan de slag gaat. Deze modernste manier van sportveld belijning heeft een aantal voordelen ten opzichte van spuiten met een markeerwagen en rollen met een kalkwagen. Wat zijn de voordelen van een robot belijner?

Robot belijning bespaart tijd

Een belijningsrobot stel je vooraf in met behulp van een tablet. Je geeft daarop via een speciale app precies aan hoe jij wilt dat het sportveld wordt belijnd. Zo geef je aan voor welke sport het veld moet worden belijnd, kies je voor een bepaalde lijnwijdte en voor de kleur die de lijnen op het veld moeten krijgen. Als jij al deze gegevens hebt ingevoerd, dan doet de robot zijn werk. Hij belijnt het sportveld via GPS. Omdat de belijningsrobot zelfstandig zijn werk doet, heb jij tijd over voor andere dingen. De robot is klaar met het belijnen van een voetbalveld binnen een half uur. Een rugbyveld belijnt hij binnen twee uur. Dat is veel sneller dan wanneer je kiest voor spuiten met een markeerwagen of rollen met een kalkwagen. Een robot belijningsmachine huren, heeft dus als voordeel dat het je tijd bespaart.

Robot belijning is goedkoop

Je sportveld belijnen met een robot belijner bespaart je niet alleen in tijd, het kost je ook minder verf. Dat komt doordat de robot effectief en precies te werk gaat. Hij rijdt constant in hetzelfde tempo en spuit op elke plek van de lijnen precies evenveel verf. Hierdoor maakt hij geen klodders, zoals een markeerwagen of kalkwagen dat wel kan doen. Je zou denken dat het belijnen met een robot een dure optie is, maar dat is niet zo. De huur van een belijningsrobot is prijzig, maar doordat je minder verf gebruikt dan wanneer je kiest voor een markeerwagen of kalkwagen, bespaar je in verfkosten en dat maakt het belijnen met een robot weer goedkoper.

 Robot belijningsmachine huren is beter voor het milieu

Als je kiest voor het huren van een robot belijningsmachine, dan bespaar je dus in verf. Als je verf bespaart, dan werk je daarmee ook aan een beter milieu. In verf zitten namelijk stoffen die belastend voor het milieu zijn, zoals de kleurstof titaniumoxide. Voor het produceren en vervoeren van verf zijn grondstoffen en fossiele brandstoffen nodig en ook dat is slecht voor het milieu. Kortom een robot belijningsmachine huren is beter voor het milieu dan het huren van een markeerwagen of kalkwagen om je sportveld te belijnen.

Dus ben je op zoek naar een snelle, goedkope belijningsmethode, die ook nog eens beter is voor het milieu? Dan is kiezen voor robotbelijning een goed idee!