Een fit lichaam zonder topsport? Het kan!

admin

29 mei 2013

Iedere man droomt wel over een sportief, gespierd en fit lichaam. Een stuk minder neemt de stap om er daadwerkelijk iets aan te doen. Nog minder mannen blijven dit vasthouden tot ze het gewenste effect hebben bereikt. Dit komt door een aantal aspecten, vooral gemak en het plezier van je even laten gaan tijdens het weekend. Wij van https://manneninfo.nl/ geven een aantal tips hoe je niet alleen begint met sportiever worden, maar deze ook vast blijft kunnen houden.

Weet wat je drinkt

Een van de grootste zwaktes van ons mannen is alcohol. Het spul waarvan je weet dat het niet goed voor je is, maar toch niet kunt weerstaan omdat het in al die lekkere whisky’s en biertjes zit verwerkt. Vooral in het weekend lijken ze onmogelijk om te vermijden. Uiteraard is het voor een sportief lichaam sterk aan te raden om helemaal geen alcohol meer te drinken, maar alles kan met maten. Alcohol creëert een extra vetlaagje in jouw lichaam, en breekt langzaam de spiermassa af.  Dit klinkt heftiger dan het is. Als je gaat drinken, sport dan een tijdje daarvoor. Jouw lichaam zal dan al een soort buffer aan spiermassa opbouwen zodat het drinken niet zo hard zal vallen. Als je na het drinken gaat sporten, zal het een stuk moeilijker zijn om de gewenste spiermassa en conditie op te bouwen, zal je meer spierpijn hebben en zal de kater waarschijnlijk harder vallen. Voor meer lifestyle tips kun je terecht op https://mannenwijzer.nl/.

Breng structuur aan

Dat gezegd hebbende, hoe pak je het sporten zelf aan? Het aller-allerbelangrijkste hierbij is structuur. Je gaat gericht en regelmatig te werk. Deel jouw schema in hoe jij dat wilt, maar houd je er aan. Hou jij de weekenden liever vrij? Doe dat, maar zorg dat je dan wel genoeg doordeweeks doet. Vermijd absoluut die welbekende gevoelens dat je na een dag werken op de bank zit en eigenlijk totaal geen zin meer hebt in iets. Dat is waar de ondergang vaak begint, want een keer overslaan motiveert je weer minder voor de volgende keer, tot dat je ineens merkt dat je alweer een maand niet gesport hebt. Zonde van de inspanningen dus.