Keeperskleding belangrijk voor een keeper

admin

22 april 2015

Keeperskleding is natuurlijk heel belangrijk voor een keeper, omdat hij zich er lekker in moet voelen om tot de best mogelijke prestaties te komen. Het kan handig zijn als een keeper beschermende kleding heeft, want hij duikt gemiddeld per wedstrijd wel zo’n 10 keer. Als je dan telkens terecht komt op je heup of waar dan ook kan dit blauwe plekken opleveren en dat is niet wat je wilt. Het kan ook handig zijn om thermokleding te hebben, want als keeper kan het voorkomen dat je hee lang stil staat, daarom kan thermokleding een goede optie zijn om je warm te houden.

Topkeepers in Nederland

Jasper Cillessen is sinds 2011 doelman bij Ajax, in 2013 speelde hij voor het eerst voor het Nederlands voetbalelftal. Hij is geboren op 22 april 1989 en hij groeide op in Groesbeek, deze plaats  ligt dicht bij Nijmegen. In 2008 tekende Jasper Cillessen zijn eerste profcontract bij Jong N.E.C. In 2010 werd het contract verlengd tot 2012, hij speelde voor het eerst voor N.E.C. op 28 augustus 2010 als basisspeler.

Na een moeilijke onderhandeling vertrok Jasper Cillessen voor vijf jaar naar Ajax, dit gebeurde op 27 augustus 2011. Cillessen maakt op 21 september zijn debuut voor Ajax, dit was in de KNVB bekerwedstrijd tegen vv Noordwijk. Na het seizoen 2010-2011 kwam Cillessen in de voorselectie van Oranje voor de oefenwedstrijden tegen Brazilië en Uruguay. Bert van Marwijk selecteerde Cillessen en hij mocht mee op een ‘oefenstage’ in Zuid-Amerika. In 2012 kwam Jasper Cillessen opnieuw in de voorselectie van Oranje voor het EK, dit kwam omdat hij het seizoen ervoor een goede indruk had achter gelaten. Zo heeft Jasper Cillessen nog meer wedstrijden gespeeld en hij heeft veel ballen tegen kunnen houden. Hij speelt nog steeds bij Ajax in de Eredivisie, hier heeft hij dit seizoen al 30 competitie wedstrijden mogen spelen en 10 beker wedstrijden. In totaal heeft hij dit seizoen 41 wedstrijden gespeeld en in zijn totale carrière bij Ajax maar liefst 134 wedstrijden.

Verschillende soorten keepershandschoenen

Keepershandschoenen zijn speciale handschoenen die gemaakt zijn voor de doelman van een voetbal elftal. Door keepershandschoenen te gebruiken heeft hij extra greep op de bal en kan hij deze beter vangen, ook zorgt het voor bescherming voor de handen. Er zijn verschillende soorten keepershandschoenen die worden gebruikt bij voetbal. Zo heb je Regular cut, dit zijn de normale voetbalhandschoenen, hierbij vindt je de stiknaden aan de zijkant van de vingers. De Rollfinger is een voetbalhandschoen waar latex om de vingers heen is gerold, hierdoor is het vangoppervlak groter en heb je een betere grip op de bal. Dan heb je nog de Negative cut, hierbij zitten de stiknaden van de vingers aan de binnenkant, hierdoor maakt de doelman meer contact met de bal en dit zorgt voor meer gevoel bij het vangen en het werpen van de bal.