Kunstgas voetbalveld onderhouden

admin

28 april 2015

Steeds meer voetbalverenigingen hebben een kunstgras voetbalveld. Dat is ook niet zo gek, want een kunstgras voetbalveld heeft veel voordelen. Het vergt onder andere minder onderhoud en bij bijvoorbeeld vorst of veel regen, kan je op het kunstgrasveld gewoon doortrainen. In de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe kunstgrasvoetbalvelden bij gekomen. In het betaalde voetbal liggen er zelfs kunstgrasvelden in het stadion. Kijk maar eens bij ADO Den Haag of PEC Zwolle.

Onderhoud

Is er helemaal geen onderhoud nodig aan een kunstgras voetbalveld? Nee, dat niet. Onderhoud aan een kunstgras voetbalveld is juist heel belangrijk. Het onderhouden van een kunstgrasveld moet ook jaarlijks gebeuren. Je wilt immers niet dat door slecht onderhoud het kunstgrasveld beschadigd raakt, waardoor je het veld moet laten vervangen. Ook wil je niet dat spelers blessures oplopen doordat het kunstgrasveld glad is worden (door de groei van algen). Het onderhouden van het kunstgrasveld is dan ook erg belangrijk en het verlengt de levensduur van de mat aanzienlijk!

Een goed kunstgrasveld zorgt voor meer voetbalplezier

Een goed kunstgrasveld zorgt voor meer voetbalplezier. Dat is een feit. Een veld dat goed wordt onderhouden is een veld waarop de bal goed en snel rolt. Hierdoor gaat het voetballen makkelijker en kun je ook makkelijker bewegen op het kunstgrasveld. Een te nat of een te droog veld is niet wenselijk. Je wilt in een zo optimaal mogelijk conditie het veld hebben, net zoals bij gewoon gras. Kies er daarom voor om het veld tijdig te onderhouden. Dat is altijd een goede beslising!