Vind een geschikt trainingsschema voor voetballers

admin

23 januari 2013

Als voetballer wil je natuurlijk zo fit en sterk mogelijk zijn. Profvoetballers doen daarom veel aan conditietrainingen en krachttrainingen naast hun reguliere voetbal trainingen. Krachttrainingen zijn namelijk een erg goede aanvulling op de voetbaltrainingen. Krachttraining toevoegen aan je trainingsschema kan zeer effectief zijn, zeker in belangrijke duels. Wanneer je meer spierkracht hebt, kan dit het verschil betekenen tussen een gewonnen of verloren duel. Vooral explosieve kracht wordt veel gebruikt tijdens het voetballen. Wanneer je bijvoorbeeld een korte sprint trekt, springt, een belangrijk duel aangaat of de bal moet ingooien of hard moet trappen. Niet alleen je beenspieren worden bij deze acties gebruikt, maar ook je core (buik- en onderrugspieren), billen, rug en zelfs armen worden gebruikt tijdens acties. Vooral een sterke core is erg belangrijk voor je balans.

Trainingsschema op maat

Wanneer jij als voetballer je meer wilt focussen op kracht, kun je op traininsschema.com een geschikt fitness schema vinden of zelfs op maat laten maken aan de hand van jouw doelen, wensen en sportactiviteiten. Wanneer je in de sportschool rondkijkt zie je vaak dat de meeste mensen alleen bezig zijn met het doel om meer spiermassa te krijgen. Dit is alleen uiterlijk vertoon. Wanneer je voetbalt en meer kracht wilt ontwikkelen kun je beter net wat andere oefeningen doen dan de gemiddelde bezoeker van de sportschool. Waar zij reguliere squats uitvoeren, kun jij beter de explosieve variant doen, waarbij je op het einde nog een extra sprong maakt. Hiervoor is namelijk veel kracht nodig. Wanneer je begint met lichte gewichten is dat zeker mogelijk, ook voor beginners. Dit is slechts een enkel voorbeeld wat het verschil is tussen krachttraining voor spiermassa of explosieve kracht. Wanneer je een goed trainingsschema wilt kijk dan zeker even op de website die hier boven vermeld staat.

Wanneer krachttraining, conditietraining of voetbaltraining?

Als je veel sport activiteiten hebt de hele week is het belangrijk dat je alles goed van te voren plant. Want met spierpijn gaan trainen wil je natuurlijk voorkomen en je wilt ook genoeg rust krijgen tussen door. Wij raden daarom aan om krachttrainingen na je voetbal of contitie traingen te doen, zodat je nog genoeg rust hebt tot een volgende training of wedstrijd en je dus zo min mogelijk spierpijn hebt op die dagen. Probeer ook geen zware krachttrainigen te doen net voor een wedstrijd, dan zullen je prestaties niet optimaal zijn. Toch zijn er wel een aantal mensen die dit tegen spreken. Zij zijn namelijk van mening dat krachttraining voor een wedstrijd kan zorgen voor betere sportprestaties. Toch blijft dit effect erg onduidelijk en niet bewezen tijdens verschillende onderzoeken. Maar mocht dit voor jou wel werken dan is dat natuurlijk prima!