Tweede seizoenshelft Eredivisie: wat kunnen we verwachten?

admin

30 december 2016

Momenteel zitten de Eredivisie clubs in de winterstop. Alle teams kunnen even bijkomen van de eerste 17 gespeelde wedstrijden. Feyenoord is als winterkampioen de winterstop ingegaan. Ajax en PSV volgen op gepaste afstand.

Bovenin de Eredivisie

Feyenoord mag met recht de verrassing van de eerste seizoenshelft worden genoemd. De Rotterdamse ploeg verraste vriend en vijand en staat momenteel 5 punten los. Spits Jörgensen is momenteel topscorer en ook achterin staat het als een huis bij de Rotterdamse ploeg. Er is dan ook geen reden om te denken dat de Rotterdammers zomaar de koppositie uit handen zullen geven. Bekijk hier de volledige stand.

Ajax kende voor het begin van de winterstop een mindere periode. Maar onder Frank de Boer draaiden de Amsterdammers altijd een goede tweede seizoenshelft. De Amsterdammers mogen zeker niet worden uitgevlakt. Helemaal nu Ziyech niet naar de Afrika Cup gaat, maar gewoon beschikbaar is voor Ajax.

PSV zal een tandje bij moeten schakelen. Gezien de kwaliteit van de selectie kan dat ook. Toppers als Luuk de Jong, Andres Guardado en Davy Pröpper zullen de ploeg bij de hand moeten gaan nemen. De ploeg van Philip Cocu kende een matige eerste seizoenshelft met onder meer Europese uitschakeling en ook het bekeravontuur kwam ten einde. De Eindhovenaren kunnen zich dus nog vol richten op de titel en het gat is zeker nog overbrugbaar.

Onderin de Eredivisie

Onderin de Eredivise is het ook ongekend spannend. Onderaan staat Go Ahead Eagles, maar het gat met Roda JC, Excelsior en PEC Zwolle is respectievelijk, 1,2 en 3 punten. De strijd onderin is dan ook nog niet gestreden. Wel is duidelijk dat de ploegen zich in de wintersop zullen moeten versterken. Zo moet Zwolle het verlies van Brama en Holla zien op te vangen en Roda JC heeft een scorende spits nodig.

Op basis van de voorgaande seizoenen is het verrassend dat PEC Zwolle onderin meedraait. Trainer Ron Jans wist de voorgaande seizoenen de ploeg attractief en fris voetbal te laten spelen, maar momenteel verkeerd de ploeg in een zeer matige vorm. Ook Go Ahead Eagles, Roda JC en Excelsior zullen de messen weer moeten slijpen de aankomende tijd.Voor de teams onderin kwam de winterstop dan ook meer dan geroepen.

Benieuwd hoe het Eredivisie seizoen verder gaat? Bekijk dan hier het volledige programma.